Újdonság

 

A boldogság ékkövei

Inspiráció és bölcsesség az élet-utazáshoz

Desmond Tutu érsek előszavával

Zenei CD-vel: Sri Chinmoy: Music from Within (A belülről fakadó zene)

 

„Üdvözlöm az emberiségért végzett, egész életedet felölelő szolgálatot, melyet a világbéke nagy ügyéért teszel…”                    

- Nelson Mandela, Dél-Afrika néhai elnöke Sri Chinmoyhoz

„A boldogság ékkövei arra ösztönöz majd, hogy azzá válj, aki valóban vagy – egy ragyogó gyermekké Isten nagy családjában.”

- Desmond Tutu érsek, Dél-Afrika

A boldogság ékkövei egy bölcsességgel és örömmel teli kincsesláda – egy összeállítás, mely rövid és éleslátó prózai részeket, könnyen alkalmazható gyakorlatokat, felemelő verseket és aforizmákat tartalmaz. A könyv lapjain örökérvényű ősi bölcsesség elevenedik meg a modern kor embere számára, képessé téve őt, hogy saját életében alkalmazza és megvalósítsa azt.

 

 

Bővebben>>

 

 

 

 

A külső futás és a belső futás

Hogyan hozd elő belső képességeidet a sportban?

Carl Lewis előszavával

 

„Ez a könyv arra rendeltetett, hogy ösztönzésként szolgáljon futóknak, más atlétáknak és mindazoknak, akiket érdekel a sport és a testi erőnlét. Célul tűzi ki, hogy arra bátorítsa az embereket, váljanak még lelkesebben érdekeltté a saját egészleges fejlődésükben: testi, pszichikai és spirituális szinten egyaránt.”        – Ted Corbitt, a „hosszútávfutás atyja”

Ez a kötet válogatás Sri Chinmoy beszédeiből, verseiből és kérdésekre adott válaszaiból a sport, legfőképpen a futás területén, amely egy 30 éves időszakot ölel magába a Sri Chinmoy Marathon Team 1977-es megalakulása és Sri Chinmoy 2007-es távozása között.

„Miután – 1980-tól 1996-ig – öt olimpiai atlétikai csapatban képviseltem Amerikát, bizonyosan átérzem és tudom, hogy a ma olimpiai reménységei mit tesznek és gondolnak. Az ő számukra szeretném ajánlani ezt a könyvet.”
„Sri Chinmoy megmutatta nekem, hogy ha csak a benned lévő Legfelsőbbet követed, és kihívod saját magadat, akkor valóban nincsenek korlátok.
Higgyetek nekem, az öröm, ami abból fakad, hogy túlszárnyalod önmagadat, a leghihetetlenebb érzés a világon. Sokszor éreztem. És élveztem nézni, ahogy mások is megtapasztalják.”
„Sri Chinmoy, ösztönző erő vagy valamennyiünk számára.”
- Carl Lewis, kilencszeres olimpiai bajnok

„Mélyen hiszek abban, amit tesz. A csodálója vagyok. Tetszik, amit csinál.”
- Jesse Owens, négyszeres olimpiai bajnok

 

 

Bővebben>>

 

 

 

 

A lélek dalai

 

 

A könyv a próza és a vers szépségével mondja el az Isten-keresés örök igazságait, leírva a valódi törekvő őszinte hozzáállását. Sri Chinmoy feltárja, hogy mire van szüksége a testnek, az életerőnek, az értelemnek és a szívnek, hogy a végső Valóság felé meneteljenek. A könyv olvasása és újraolvasása közben végig egyetlen inspiráló üzenet visszhangzik: mindazok számára, akik őszintén keresik a tökéletesség elérése nem marad puszta álom, hanem szilárd megvalósulássá, az élet tagadhatatlan tapasztalatává válik.

Ó, Uram, hol van az Igazság? – „Ahol Az van, akit szeretsz.”
Kit szeretek, kit? – „Azt, kiben életed a béke.”

 

Bővebben>>

 

 

 

 

 

Szív-kert

 

 

Aforizmagyűjtemény az öröm és az ösztönzés jegyében
Hangoskönyv melléklettel
(100 vers Agadha és Saheli előadásában. Fuvola: Arthada)

Sri Chinmoy bölcsessége, a több mint 1600 kötetet kitevő, s százezret meghaladó számú aforizmájával gyengéden saját korlátozott fizikai valóságunk fölé emel minket, és egy magasabb, mindent átfogó tudat birodalmát tárja fel mindannyiunk számára.

Ezek az egyenként válogatott aforizmák – melyek egytől egyig úgy visszhangzanak, mint a himalájai imaharangok – ősi, örök igazságok bölcsességét kínálják az olvasónak, mai értelmezésben. Hagyjon hát időt magának, hogy csendben elolvassa ezeket az időtlen tanításokat és eltűnődjön rajtuk. Fogadja mindet szívesen, hisz mind világos és szeretetteljes üzenetet hordoznak. Legyen ez a kezdete egy véget nem érő tapasztalatnak, melyben Ön megnyílik a növekedésre és megszabadul mindattól, amely korlátoz és elválaszt bennünket.

Csendesítse hát le elméjét, ébressze fel a szívét, és fogadja magába ezeket a lélek-kereső igazságokat! Legyen az aforizmák együttes üzenete a vezérlő fénysugár az Önben lakozó kereső számára, mely egyre növekvő bölcsességet, örömöt, könyörületet és ösztönzést kínál életútja során, és mindenekelőtt azt a képességet, hogy teljes mértékben kibontakoztassa a világban való sajátos közreműködésének szépségét és egyediségét.

131 oldal

 

Bővebben>>

 

 

 

A lehetetlen kihívása

 

 

Film címe: A lehetetlen kihívása
Sri Chinmoy súlyemelése. Film a belső erőről és az öntúlszárnyalásról – egy felemelő utazás a belső békétől a külső erőig.
Időtartama: 30 perc

A film a 2011-es Tribeca Filmfesztiválon lett először levetítve. Ezt követően több mint 70 filmfesztiválra lett benevezve, melyek közül ötön megnyerte a legjobb dokumentumfilm kategóriát. A film hivatalos honlapja: www.challengingimpossibility.com

Kapható DVD-n programjainkon.

A DVD borító szövege:

“Az ok, amiért beléptem a testépítés és a súlyemelés világába az, hogy mindenkit inspiráljak az imára és a meditációra, hogy elő tudják hozni saját  belső erejüket. Ha mindenki előtérbe hozza saját belső erejét, a világot végül elárasztja a béke.”
– Sri Chinmoy

“Ennek az embernek isteni ereje van. Emberileg lehetetlen, hogy az ízületek elviseljék egy ekkora súly megmozdítását. Ilyen súlynak pusztán a bármi módon való megtartása is maga a csoda. Nem pusztán egy súlyzót emel, a világ beállítottságát próbálja megemelni. Megmutatja, hogy a szellem  fölébe kerekedhet az anyagnak, hogy ha meditáción át a legmagasabb felé törekszünk, bármiben sikerrel járhatunk.”
– Bill Pearl (ötszörös Mr. Univerzum testépítő, a XX. század legjobban felépített embere)

A filmben szerepel Sri Chinmoy, Bill Pearl, a “XX. század legjobban felépített embere”, Frank Zane, háromszoros Mr. Olimpia bajnok, Carl Lewis, kilencszeres olimpiai aranyérmes, Hugo Girard, a világ legerősebb embere, Dan Lurie és Mike Katz, a testépítés úttörői, Wayne DeMilia, a Nemzetközi Testépítő Szövetség elnöke és Dr. Allan Tencer, biomechanikai szakértő, Washington Egyetem.

Továbbá megjelenik a filmben Teréz Anya, Mikhail Gorbacsov, Nelson Mandela, Desmond Tutu érsek, Sting és felesége Trudie valamint Susan Sarandon.
 

 

Testen kívül

 

 

Film címe: Testen kívül
Hogyan változtatta meg a meditáció az életemet. 180 fokkal.
Időtartam: 22 perc

A film kapható DVD-n könyvesboltokban és programjainkon.

A DVD borító szövege.

“Amikor a Föld méretét elhagyva, az űrbe nőttem bele, az körülbelül akkora volt, mint néha a lenyugvó, már nem vakító, nagy piros Nap. Csodálatos érzés volt a határtalan, hatalmas testtel az űrben szabadon létezni, úszni vagy talán lüktetni… Utólag úgy gondolom, hogy eggyé váltam az Univerzummal, akkor viszont nem gondolkoztam, hanem egyszerűen csak átéltem.”

Ezt írja Gunagriha “A harmadik kívánság” című könyvének “Beavatás avagy Késztetés” fejezetében. Amikor 1987-ben belső erőt keresve ráakadt Sri Chinmoy “Meditáció” című könyvére, és elkezdte azt gyakorolni, az első meditációjában átélt élmény 180 fokkal megváltoztatta az életét.

A film elmeséli Gunagriha kalandos életét, hogyan került kapcsolatba Mesterével, tapasztalatait a spirituális átalakulás útján. Érdekes és tanulságos életút rajzolódik ki, mely arra inspirál mindenkit, hogy induljon el a belső úton, változtassa meg az életét, hiszen a képesség mindannyiunkban benne rejlik.

A DVD tartalma: Testen kívül (22 perc). A filmben – Gunagriha mellett – megszólal Sri Chinmoy és Ashrita, aki a világ legtöbb Guinness rekordját tartja.

Interjú Gunagrihával (45 perc) Gunagriha különös őszinteséggel és mélységgel beszél belső életéről, Mesterével való kapcsolatáról.

www.gunagriha.hu

 

 

 

A belső ígéret

 

 

Utak a belső tökéletesség eléréséhez

A könyv utat mutat a végső önismeret eléréséhez. Választ ad arra, hogyan fedezzük fel a bennünk szunnyadó belső képességeket, és miként bontakoztassuk ki azokat. A szövegek, melyek Sri Chinmoy egyetemi előadásaiból származnak, időtlen bölcsességeket tárnak fel közérthető egyszerűséggel. A fejezeteket újra és újra elolvasva az olvasó a spirituális élet mélységeibe merülhet.

“A spiritualitás nem menekülés a való világ elől. A spiritualitás megmutatja nekünk, mi az igazi valóság, és hogyan fedezhetjük azt fel itt a földön. A spiritualitás nem az élet megtagadása, hanem az élet legtisztább elfogadása.”  Sri Chinmoy

317 oldal

Bővebben>>

 

 

A témákból:

- Ismerd meg önmagad
- Az élet értelme
- A legfőbb kötelesség
- Hogyan éljünk két világban?
- Hogyan tegyünk Isten kedvére?
- Tudomány és spiritualitás
- A legfelsőbb titok
- Cselekvés és felszabadulás
- Minden tudás vége
- A világegyetem
- A belső szabadság
- Szeretet, odaadás és önátadás

 

 

 

Istenről…

 

A könyvben Sri Chinmoy az Isten-szerető és az Isten-ismerő nyelvén szól az olvasóhoz. A szövegrészek abból a több mint ezer könyvből lettek válogatva, melyeket Sri Chinmoy az évek során a spiritualitásról és a meditációról írt. Istenről való bensőséges tudása túllép a dogmákon és az írásokon, és rávilágít az isteni valóság természetére, utat mutatva a keresőknek Istenhez. A szövegek egyszerű nyelvezete a tudás egy szokatlan mélységét közvetíti, mely túlszárnyalja az intellektuális tudás határait, és a lélek bölcsességét tárja fel.

240 oldal

Bővebben>>

A témákból:

Bizonyítható Isten létezése?
Hogyan ismerhetjük meg Isten Akaratát?
Isten Szeretete, Részvéte és Megbocsátása
Mi az Isten-megvalósítás?
Sors és szabad akarat
Vallás és spiritualitás
Istent látni mindenkiben
Hogyan beszéljünk Istennel?
Személyes erőfeszítés és isteni kegyelem
Emberi és isteni szeretet
Menny és pokol
Jó és rossz

 

Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja