Isten irántunk való szeretete

Isten irántunk való szeretete

 

Kérdés: Hogy lehetek fogékonyabb Isten Szeretetére? Időnként úgy érzem, Isten mellőz engem!

Sri Chinmoy: Isten soha nem képes minket semmibe venni. Bennünk és általunk nyilvánítja ki Magát, tehát soha nem mellőzhet minket. Isten tudja, hogy mi az Ő eszközei vagyunk, a kiválasztott eszközei, tehát hogyan is mellőzhetne? A gyermekei vagyunk.

Néha nagyon erőteljesen imádkozunk Istenhez, Isten napokig vagy hetekig mégsem válaszol. Lehet, hogy a szeretteink haldokolnak, ezért sírunk és imádkozunk Istenhez, hogy mentse meg őket. Aztán azt látjuk, hogy Isten nem hallgatja meg az imánkat. Ilyen kegyetlen lenne Isten? Nem, csak megvannak a maga útjai. De pusztán azért, mert imádkozunk és meditálunk, érezzük, hogy van Valaki, aki egy kicsit magasabb, mint mi. Ha őszinték vagyunk, éreznünk kell, hogy van Valaki, aki jobban szereti szeretteinket, mint mi. Van Valaki, aki jobban együtt tud érezni egy adott ember szenvedésével, mint mi.

Isten a saját maga módján szeret minket, nem a mi módunkon. Most úgy érezzük, Isten akkor szeret minket, ha teljesíti vágyainkat vagy törekvéseinket. De ha mélyen magunkba merülünk, és megtapasztaljuk a valódi Szeretetet, az isteni Szeretetet, érezni fogjuk, hogy Isten kiválasztott gyermekei vagyunk. És akár teljesíti pillanatnyi kívánságainkat, akár nem, tudjuk, bármit tesz is, azt a mi javunkra teszi.

Sri Chinmoy

 

Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja

 

vissza>>