Isten könyörületének gyakorlati megértése

Isten Könyörületének gyakorlati megértése

 

Kérdés: Hogyan érthetjük meg gyakorlati módon Isten Könyörületét?

Sri Chinmoy: Mielőtt spirituális életbe kezdünk, Isten Könyörülete valami elvont dolog. De ha belekezdünk a spirituális életbe, és isteni életet élünk, Isten Részvéte kézzel foghatóvá válik. Azzal, ha méltatlannak érezzük magunkat, nem tudjuk magunkhoz vonzani Isten Könyörületét. Ez képtelenség. De ha alázatosak vagyunk, ha törekszünk, és érezzük, hogy az a kevéske képesség, amivel rendelkezünk, az is Istentől ered, akkor Isten Könyörület-mágnesével magához húz bennünket. Ez a mágnes erősebb a legerősebbnél és édesebb a legédesebbnél. Ha tudatosan érezni tudjuk, ahogy ez a mágnes az életünkben működik, akkor minden egyes gondolatunk édes lesz, és minden, ami csak bennünk van, vagy körülöttünk rejlik, csupa tökéletesség lesz.

Amikor egy őszinte keresőben Isten Részvéte működik, a kereső fut Isten felé. Itt a földön bizonyos dolgot kedvességnek vagy együttérzésnek nevezünk, de a belső világban azt látjuk, hogy ez a dolog közvetlenül Isten Könyörületéből fakad. Tehát ha Isten Könyörülete eltölt egy egyéni lelket, akkor ő mindenképp Isten felé, rendelt Célja felé fog futni.

Isten Könyörület-mágnese azonnal magába ránt minden szenvedést, gyengeséget, rosszcselekedetet és az emberek egyéb hibáit. Mindent magába szív és elnyel. Ha valaki menedékre lel Isten Részvét-Lábánál, bármennyiszer tesz is rosszat, Isten kész megbocsátani neki.

Sri Chinmoy

 

Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja

 

vissza>>