Meditáció futóknak

Meditáció futóknak

Lelkesedés hosszú távokon

Rövidebb távokon – száz métertől egy mérföldig – könnyű fenntartani a lelkesedést. Hirtelen elönt az energia vagy az inspiráció, és elrajtolsz. De hosszú távokon nagyon nehéz szinten tartani a lelkesedést. Nagyon sok mód van rá, hogy fenntartsd a lelkesedésed, amikor hosszú távokon fáradni kezdesz. Itt most két olyat írok le, ami nagyon hatásos. Ne gondolj a futásnál arra, hogy huszonöt vagy harminc éves vagy. Képzeld el, hogy még épp csak hat-, vagy hétéves vagy. A hat-, vagy hétéves gyerek nem sokat üldögél; állandóan ide-oda futkos. Képzeld el tehát egy kisgyermek lelkesedését, és azonosulj, de ne a gyerekkel, hanem lelkesedésének forrásával. Ez az egyik lehetőség.

Egy másik titkos módszer az, hogy hosszútávfutásnál tíz vagy akár húsz másik futóval is azonosulsz, akik előtted vannak. Csak képzeld el, ahogyan be- és kilélegeznek. Azután, amikor levegőt veszel érezd, hogy az ő lélegzetüket szívod be, és a húsz futó energiája beléd lép. Aztán kilégzéskor érezd, hogy mind a húsz futó a te fáradtságodat és lelkesedéshiányodat lélegzi ki.

Miközben futsz, nehéz azt érezned, hogy kozmikus energia áramlik beléd. Tehát okkult vagy titkos módon húsz futó lélegzetét lélegzed be egyszerre. Az így nyert energia, ami nem más, mint lelkesedés, tíz lépéssel előrébb visz téged. De nem szabad elfelejtened, hogy az ő lélegzetüket, inspirációjukat és eltökéltségüket lélegzed be, és nem a fáradtságukat. Érezned kell, hogy az ő lélegzetük olyan, mint a tiszta desztillált víz. Ha olyan valakire gondolsz, aki fáradt, annak a lélegzete nem segít rajtad. Ha azonban olyan valakire gondolsz, aki gyorsabban fut nálad, az ő energiája segítségedre lesz. Ezt nem lopod el, csupán felveszed azt a spirituális energiát, amely ott van körülötte és benne található, éppúgy ahogy az benned is ott van. De mivel ő gyorsabban fut, a benne levő energiának jobban tudatában vagy.

Sri Chinmoy

 

Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja

 

 

 

vissza>>