Mantrák ismétlése

Mantrák ismétlése

Az AUM-ot legjobb hangosan énekelni, hogy hangzása fizikai fülünkben is rezegjen, és átitassa egész testünket. Ez meggyőzi külső értelmedet, nagyobb örömérzést és sikerélményt nyújt. Amikor az AUM-ot hangosan énekled, akkor az “M” hangozzon legalább háromszor olyan hosszan, mint az “AU”.

Mikor az “AUM”-ot ismétled, képzeld el, hogy koronacsakrádon keresztül életenergia, isteni energia áramlik beléd. Az orrodon át beléd áramló lélegzet nagyon korlátozott. De ha el tudod képzelni, hogy a fejed tetején van egy nagy nyílás, és ezen keresztül életenergia, kozmikus energia áramlik a testedbe, akkor kétségtelenül képes leszel meggyorsítani természeted tisztulását és megerősíteni Isten, az Igazság, a Fény és az Üdvösség iránti törekvésedet és éhségedet.

Az “AUM”-ot többféle módon is énekelhetjük. Ha az “AUM”-ot a lélek hatalmas erejével ismételjük, olyankor valójában abba a kozmikus rezgésbe lépünk, ahol a teremtés tökéletes harmóniában van, és ahol az Abszolút kozmikus Táncot jár. Ha az “AUM”-ot lélekteljesen ismételjük, akkor eggyé válunk a kozmikus Tánccal; eggyé válunk Istennel a Teremtővel, Istennel a Fenntartóval, Istennel az Átalakítóval.

Sri Chinmoy

 

Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja

 

 

 

vissza>>