Soha ne add fel!

Soha ne add fel!

Az Isten-megvalósítás nem olyan, mint az instant kávé – valami, amit azonnal megkaphatsz. Az Isten-megvalósításhoz idő kell. Ha valaki azt mondja, el tudja érni, hogy egyik napról a másikra megvalósítsd Istent, akkor ne vedd őt komolyan. Húsz évbe is beletelik, mire valaki doktori fokozatot szerez, ami a külső tudáson alapul. Az Isten-megvalósítás, ami végtelenül fontosabb és jelentősebb, természetesen több időt igényel. Senkinek nem akarom kedvét szegni. Ha belső éhséged őszinte, Isten ki fogja elégíteni ezt az éhséget.

Az Isten-megvalósításhoz vezető út hosszú. Néha, ahogy az úton haladsz, gyönyörű fákat látsz levelekkel, virágokkal és gyümölcsökkel. Néha viszont azt látod, hogy csak egy út van mindenféle szép látvány nélkül. Néha talán úgy érzed, hogy egy végtelen úton mész a puszta sivatagon keresztül, a cél pedig lehetetlenül messze van. De nem adhatod fel a gyaloglást csak azért, mert a távolság nagynak látszik, vagy mert fáradt vagy és nincs inspirációd. Isteni harcosnak kell lenned, bátran és fáradhatatlanul tovább kell menetelned. Mindennap tovább haladsz egy mérföldet, és miközben egyszerre csak egy-egy lépést teszel, végül eléred a célt. Akkor biztosan úgy érzed majd, hogy megérte a küzdelmet.

Isten kész felvirradni értelmed káoszában, de mivel Ő tökéletes úriember, megvárja kegyes meghívásodat és értékes odaadásodat.

Sri Chinmoy

 

Sri Chinmoy könyvei

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja

 

 

 

vissza>>