Mindennapi meditációnk: táplálék a léleknek

Mindennapi meditációnk – táplálék a léleknek

Ha komolyan gondolod a spirituális életet, akkor legalább naponta egyszer meditálnod kell. Ha igazán lelkes vagy, háromszor is meditálhatsz: kora reggel, délben, az ebédszünetben és este. A reggeli és esti meditációd lehet hosszabb, negyed vagy félórás, míg a déli meditáció lehet akár csak öt-tíz perc. Ha nem lehetséges, hogy naponta háromszor tápláld a lelkedet, akkor, kérlek, tápláld legalább egyszer. Érezd, hogy a lélek egy kis isteni gyermek benned. Ha nem táplálod a benned lakozó gyermeket, akkor az nem tud növekedni, és nem tudja kinyilvánítani a benned rejlő isteni tulajdonságokat és lelked lehetőségeit.

Ha reggel meditálsz, meglátod, hogy meditációd a legeredményesebb lesz. Mielőtt a nap felkel, a föld tudata még nincs felbolydulva. A világ még nem kezdett bele mindennapi kavargásába. A természet nyugodt és csendes, és segít neked meditálni. Amíg a természet mélyen alszik, a bennünk rejtező állati avagy megvilágosulatlan tudatunk is alszik. Ilyenkor még mindig az energiát adó és beteljesítő álmok világában járunk, ahonnan a valóság is kifejlődhet. Ezért a felébredt törekvő tudat a kora reggeli meditációból merítheti a legtöbbet.

Ha látni szeretnéd Isten arcát, akkor mindennap legalább egy kis időt el kell töltened választott eszközével: saját szíveddel.

Sri Chinmoy

 

Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja

 

 

 

vissza>>