Ima és meditáció

Ima és meditáció

Az ima tisztaság. Megtisztítja az értelmet, ami állandóan kétségeknek, félelmeknek, gondnak és aggodalmaknak van kitéve, és folyton helytelen gondolatok és szándékok gyötrik. Amikor imádkozunk, értelmünk megtisztul, és ez a tisztulás megnöveli Isten iránti befogadóképességünket. A tisztaság valójában nem más, mint Isten iránti fogékonyság. Minden alkalommal, amikor imádkozunk, belső edényünk naggyá, nagyobbá, a legnagyobbá válik, és a tisztaság, a szépség, a Fény és a gyönyör be tudnak folyni az edényünkbe, és szívünk legmélyén egymással játszanak.

A meditáció fényáradat. Megvilágosítja szívünket. Amikor szívünkben megtörténik a megvilágosulás, eltűnik a bizonytalanság és a hiányérzet. Akkor majd az Egyetemes Tudattal és a Transzcendentális Tudattal való elválaszthatatlan egységünk dalát énekeljük. Ha szívünk megvilágosult, akkor a bennünk levő véges belép a Végtelenbe, és magává a Végtelenné válik. A sok ezer éves szolgaság elhagy minket, s a végtelen Igazság és a végtelen Fény szabadsága köszönt bennünket.

Az ima azt mondja Istennek: “Szeretett Uram, az enyém vagy. Sajátomnak, egészen a sajátomnak mondalak. Add meg nekem a Te isteni tulajdonságaidat határtalan mértékben, hogy tökéletes eszközöd lehessek itt a földön.”

A meditáció azt mondja Istennek: “Ó, Szeretett Uram, a Tiéd vagyok. Az örökkévalóságon át minden pillanatban kényed-kedved szerint rendelkezhetsz velem. Teljesítsd be Magad rajtam keresztül itt a földön, és ott a Mennyországban.”

 

Az ima legjobb meghatározása, ha naponta gyakoroljuk.
A meditáció legjobb meghatározása, ha lélektelien megtapasztaljuk.
A jóga legjobb meghatározása, ha őszintén éljük.
Isten legjobb meghatározása, ha szeretjük Őt és csak Őt, feltétel nélkül.

Sri Chinmoy

 

Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja

 

 

 

vissza>>