Hogyan kezdjük?

Hogyan kezdjük?

Ha egészen kezdő vagy, az a legjobb, ha elolvasol néhány spirituális könyvet. Ettől inspirációt nyersz. Olyan spirituális mesterek könyveit olvasd, akikben teljesen megbízol. Vannak mesterek, akik elérték a legmagasabb tudatot, és ha az ő könyveiket olvasod, az kétségkívül inspirálni fog. Jobb, ha nem olvasol olyan könyveket, amelyeket professzorok vagy tudósok írtak, vagy olyan törekvők, akik még az utat járják, és még nem érték el a megvilágosodást. Az Igazságot csak azok tudják továbbadni, akik megvalósították azt. Különben csak olyan lesz az egész, mintha vak vezetne világtalant.

Az is jó, ha olyan emberekkel érintkezel, akik meditálnak már egy ideje. Ezek az emberek nincsenek abban a helyzetben, hogy tanítsanak, de inspirálni tudnak. Ha csak mellettük ülsz is, miközben ők meditálnak, belső lényed tudat alatt akkor is bizonyos meditatív erőhöz jut általuk. Nem lopsz el semmit. Belső lényed egyszerűen csak hagyja, hogy ezek az emberek segítsenek neki, anélkül, hogy ennek külsőleg tudatában lennél.

Spirituális szempontból minden kereső kezdő. Abban a pillanatban, amikor állandóan és folytonosan fejlődni akarsz, abban a pillanatban örök kezdővé válsz.

Sri Chinmoy

 

Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja

 

 

 

vissza>>