Fogékonyság

Fogékonyság

A fogékonyság a kozmikus energia, a kozmikus Fény áramlása. A fogékonyság az a képesség, hogy magunkba tudjuk fogadni, és meg tudjuk tartani azokat az isteni ajándékokat, amelyeket a meditációnk alatt kaptunk a Supreme-tól. Ha fogékony akarsz lenni, amikor leülsz meditálni, tudatosan hozz le Fényt a lényedbe. Ha sikerült Fényt lehoznod, irányítsd azt a megfelelő helyre, spirituális szívedbe. Azután próbálj meg ezzé a Fénnyé növekedni.

Amikor hálát adsz Istennek, belső edényed azonnal nagyobb lesz. Így Isten többet tud beléd önteni áldásaiból, vagy teljesebben tud beléd lépni saját isteni létével. Isten végtelen, de csak fogékonyságunknak megfelelő mértékben tud belénk lépni. Isten olyan, mint a napfény. Ha széthúzom a függönyt, a nap be tud sütni. De ha az összes függönyt behúzom, a napfény nem tud bejönni. Minél több függönyt húzunk el, Isten annál inkább be tud jönni végtelen Fényével. Amikor hálát adunk, Isten azonnal beözönlik a lényünkbe.

Ha nemet mondasz rossz gondolataidnak és igent annak az inspirációnak, hogy Isten tökéletes eszközévé válj, akkor azonnal korlátlan fogékonyságod lesz.

Sri Chinmoy

 

Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja

 

 

 

vissza>>