Belső tapasztalatok

Belső tapasztalatok

A célhoz számos út vezet. Egyik útnak mindkét oldalát virágok szegélyezik, egy másik úton talán csak egy-két virág van, míg egy harmadikon lehet, hogy nincs is egyáltalán. Ha három kereső lelkük igényének és választásának megfelelően három különböző utat követ, végül mindhárman elérik a célt, de útjuk során teljesen különböző tapasztalatokat szereznek.

Minden egyes tapasztalat egy lépés a megvalósulás felé. Minden egyes tapasztalat erősíti önbizalmadat. Minden egyes tapasztalat bátorít és energiát ad, hogy tovább menetelj, és hatalmas gyönyörrel ajándékoz meg. Miközben a tapasztalatot megéled, lehet, hogy érzed egy láthatatlan vezető jelenlétét, aki a célod felé tol.

Mielőtt megkapod azt a gyümölcsöt, amit célnak nevezel, talán sok más gyümölcsöt is meg akarsz ízlelni. De teljes elégedettséghez csak akkor jutsz, amikor azt a gyümölcsöt eszed, ami a célod. Vannak olyan keresők, akik úgy érzik, nekik nem kell semmi más gyümölcs, csak az Isten-megvalósítás gyümölcse, tehát számukra a spirituális tapasztalatok egyáltalán nem szükségesek. Ha megvan a képességed, hogy nagyon gyorsan fuss, akkor nem kell, hogy több ezer tapasztalatot szerezz, mielőtt megvalósítanád Istent. Kiterjedő tudatod, ahogy Istenné növekedsz, maga egy szilárd tapasztalat.

Minden egyes tapasztalat egy gyönyörű esemény a szívemben.
Minden egyes tapasztalat egy erő-teljes valóság a lelkemben.

Sri Chinmoy

 

Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja

 

 

 

 

 

vissza>>