Az AUM lényege

Az AUM lényege

Az Aum egyetlen elválaszthatatlan hangzás: a Supreme rezgése. Az Aum az univerzum csírahangja, mert Isten ezzel a hanggal hozta mozgásba teremtése első rezgését. Az összes mantra közül az Aum a legerősebb. Az Aum minden mantra szülőanyja. Az Aum-ban Isten minden másodpercben újrateremti önmagát. Az Aum születés és halál nélküli. Nem létezett, nem létezik, és nem fog létezni semmi más, csak az Aum.

Az egyetemes Aum, amelyet a Supreme énekel, egy végtelen óceán. Az egyéni Aum, amelyet az ember énekel, egy csepp ebben az óceánban, de nem választható el az óceántól, és a végtelen óceánt teljesen a sajátjának vallhatja. Amikor az ember az Aum-ot énekli, a legfelsőbb Hang kozmikus rezgését érinti meg és idézi elő.

Az Aum-ot legjobb hangosan énekelni, hogy hangzása fizikai fülünkben is rezegjen, és átitassa egész testünket. Ez meggyőzi külső értelmedet, és nagyobb örömérzést és sikerélményt nyújt. Ha az Aum-ot hangosan énekled, akkor az “M” hangozzon legalább háromszor olyan hosszan, mint az “AU”.

Bármilyen súlyos hibákat követett is el valaki, ha szíve legmélyéről sokszor elénekli az Aum-ot, a Supreme mindenható kegyelme megbocsát neki. Az Aum hatalma a sötétséget egy szempillantás alatt fénnyé, a tudatlanságot tudássá, a halált pedig halhatatlansággá változtatja.

Az Aum-nak végtelen ereje van. Egyedül az Aum ismétlésén keresztül megvalósíthatjuk Istent. Ez a mantra képes megadni mindent, ami Istené, és mindent, ami Isten kívül és belül, mert az Aum egyszerre Isten élete, teste és lélegzete.

Megtisztítom testemet Isten nevét ismételve.
Megtisztítom életerőmet Istent szolgálva.
Megtisztítom értelmemet Isten számára üressé téve azt.
Megtisztítom szívemet Isten könyörület-szeretetére meditálva.

Sri Chinmoy

 

Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja

 

 

 

vissza>>