A meditáció eredményének megosztása

A meditáció eredményének megosztása

Kérdés: Ha reggel jól meditálunk, és szert teszünk némi békére, Fényre és üdvösségre, amit napközben magunknál tarthatunk, ezt mások is észreveszik?

Sri Chinmoy: Ha meditációdban elértél valamit, akkor barátaid és munkatársaid biztosan látnak majd benned valami kellemeset, megnyugtatót, szépet, felemelőt és megvilágosítót. Lelkeden keresztül béke, Fény és üdvösség jutott fizikai tudatodba. Minél magasabb és mélyebb a meditációd, és minél többet kaptál, arcod és külső lényed annál jobban izzik és sugárzik. Amikor befejezted a meditációt, menj és nézd meg magad a tükörben, és meglátod milyen különbség van mostani és egy órával ezelőtti megjelenésed között. Ez a nyilvánvaló fizikai különbség annak köszönhető, hogy fizikai tudatod kinyilvánítja lelked Fényét. Akár csak ha végigmész az utcán, ezt a Fényt terjeszted. Ez olyan, mintha egy parfümöt hordoznál magadban. Tulajdonképp nem használod, csak nálad van, de szórja illatát. Ilyenkor a törekvés világa, de még a szenvedés, a csüggedés és a kétségbeesés világa is mindenképp lát benned valamit. És megpróbál követni téged – néha vonakodva, néha örömmel, néha sóváran, de akár így, akár úgy, követni próbál.

Nem kell másoknak százszor elmondanod, hogyan változtatta meg életedet a meditáció. Csak nézzenek meg téged egy nap, amikor jól meditáltál és egy másik nap, amikor meditációd nem volt jó. Azon a napon, amikor jól meditáltál, hatalmas változást látnak majd benned. Puszta jelenléted inspirálni fogja őket.

 

Meg akarod változtatni a világot?
Akkor előbb változtasd meg önmagad.
Meg akarod változtatni önmagad?
Akkor maradj teljesen csendben a csendtengerben.

Sri Chinmoy

 

Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja

 

 

 

vissza>>