Az önátadás jógája

Az önátadás jógája

 

Ha csak Istent akarod, Isten Fényét és a legmagasabb Igazságot, akkor szeretném elmondani, hogy csak egy utat kell követned, ez pedig az önfelajánlás útja, az önátadás útja, az állandó odaadás útja. Ha szeretnéd megvalósítani a Végtelent, az Abszolútot, akkor kövesd az állandó és feltétel nélküli önátadás útját. Ez az önátadás, nem a lusta ember önátadása. Ez valaki olyannak az önátadása, aki dinamikus, aktív, és állandóan kész felajánlani magát, hogy azzá váljon, amivé Isten akarja, hogy váljon.

Ha a hatha-jóga, a rádzsa-jóga, a karma-jóga, a bhakti-jóga vagy a dzsnyána-jóga útját járod, mindegy melyik utat követed, amikor eléred a célodat, olyan lesz, mintha néhány igen ízletes mangót szednél egy fáról. Megláttad a mangókat és leszedted, de a tulajdonos nincs ott. De ha a feltétel nélküli önátadás jógáját követed, amelyben az emberi akaratot felajánljuk Isten Akaratának, akkor megkapod a fa tulajdonosát, és a tulajdonos örömmel felajánlja a kertje minden fájának gyümölcsét.

Az önátadás jógáját bármelyik jógarendszerrel együtt és bármelyik jógarendszerben lehet gyakorolni, de aki egyedül Istent akarja, Istent, a végtelen Békét, végtelen Fényt, végtelen Üdvösséget, annak minden kétséget kizáróan gyakorolnia kell az önátadás jógáját.

Sri Chinmoy

 

Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja

vissza>>