A csakrák megnyitása

A csakrák megnyitása

 

A központokat különféle módszerekkel lehet megnyitni. Azok esetében, akik kundalini-jógát gyakorolnak a szokásos módszer, hogy szilárdan az egyes központokra koncentrálnak, és igen lélektejesen hívják az Anya-Erőt vagy a megfelelő istenséget. Mindazonáltal minden valódi spirituális mester legmélyebb tapasztalatából azt mondja, hogy jobb először a szívközpontot megnyitni, és azután megpróbálni megnyitni a többi központot. Ha valaki először a szívközpontot nyitja meg, akkor gyakorlatilag nincs kockázat. De ha valaki a muládhára, a szvadhiszthána vagy az ádzsna csakrával kezdi, az nagyon veszélyes. Azután vannak olyan keresők is, akik egyáltalán nem követik ezt a módszert. Nem érdeklik őket az okkult erők, csak Isten Szeretete, Fénye és Igazsága. Megtanulják, hogyan kell lélekteljesen meditálni, és amikor jelentősen előrehaladnak a meditációjukban, akkor ezek a központok automatikusan megnyílnak. Az Abszolút Legfelsőbb Úr Kegyével ezek a központok akár meditáció nélkül is megnyílhatnak.

Ha ezek a központok megfelelő tisztulás nélkül nyílnak meg, a kereső hatalmas fájdalmat tapasztal. Olyan, mintha tűzzel vagy egy éles késsel játszana. Elpusztíthat másokat, vagy elpusztulhat maga is.

Azok a csodálatos erők, amit akkor nyer valaki, amikor ezek a központok megnyílnak, egyáltalán nem csodálatosak vagy szokatlanok a belső világban. Az erők, amikkel a központok rendelkeznek teljesen szokványosak. A spirituális mesterek folyamatosan használják ezeket az erőket a belső világban. Csak akkor látszanak szokatlannak vagy csodálatosnak, amikor a külső síkon használják őket.

Minden valódi spirituális mester rendelkezik ezekkel az erőkkel. De ugyanakkor nem kell a legmagasabb rendű spirituális mesternek lennünk ahhoz, hogy rendelkezésünkre álljanak. Még nagy keresőnek sem kell feltétlenül lennünk. Ezeket az erőket még az is kifejlesztheti, aki szokványos, hétköznapi, istentelen életet él.

Sri Chinmoy

 

RENDELD MEG MOST

A sorsnavishop.hu webáruházban

sorsnavishop banner

Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja

 

 

vissza>>