Gyermekek kérdései

Gyermekek kérdései

 

Kérdés: Gurudéva, szeretnék tőled kérdezni valamit. Ha összetörök egy tojást, Isten újból össze tudja azt rakni?

Sri Chinmoy: Biztos, hogy össze tudja rakni. Isten azt tehet, amit csak akar.

Kérdés: Te is össze tudod rakni?

Sri Chinmoy: Nem. Sajnos, Shannon, a te Gurudévád ezt nem tudja megtenni. De ha Isten megadja nekem az erőt, akkor könnyedén meg tudom tenni.

Kérdés: Én képes vagyok rá?

Sri Chinmoy: Miért is ne? Abban a pillanatban, amikor Isten megadja neked az erőt, könnyedén össze tudod rakni a törött tojást. Eljön majd a nap, amikor neked, nekem és mindenki másnak meglesz ugyanaz a hatalma, mint most Istennek.

Kérdés: Hogy lehet az, hogy te láthatod Istent, én pedig nem?

Sri Chinmoy: Ez egy nagyon aranyos kérdés. Most nyitott szemmel nézel engem. Rám, Chinmoyra nézel, és képes vagy látni engem. Most (kezét a szemére helyezve), eltakartam a szemedet. Látsz engem? Nem, nem láthatsz engem. Amikor a szemed csukva van, akkor senkit sem láthatsz. De amikor nyitva van a szemed, akkor láthatsz engem, láthatod édesapádat, a barátaidat, mindenkit.

Nos, van egy másik szemed is, a két szemöldököd között, és egy kicsivel feljebb. Ez a belső szemed, a harmadik szemed. Esetemben ez a szem nyitva van. Nyitva tartom azt. Így lát-hatom Istent, és láthatok mindent, ami másokban van. Nos, a te esetedben, Shannon, éppúgy, ahogy nem látsz semmit, amikor a szemed csukva van, ugyanúgy nem látod Istent, mert a harmadik szemed nincsen nyitva.

Hogyha mindennap imádkozol Istenhez, akkor egy szép napon ez a belső szemed meg fog nyílni. Kelj fel reggel korán; nyisd ki a két közönséges szemedet, nézd meg édesanyádat, édesapádat és mindent, ami a szobádban van, majd imádkozz Istenhez. Egy nap majd látni fogod, hogy imáid eredményeként harmadik szemed megnyílt, és ekkor képes leszel éppúgy látni Istent, mint ahogy most látsz engem.

Sri Chinmoy

 

Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja

 

vissza>>