A békénk bennünk van

A békénk bennünk van

 

Semmilyen ár nem túl nagy a belső békéért. A béke az élet harmonikus ellenőrzése. A béke életenergiától lüktet. A béke az az erő, amely egész világi tudásunkat könnyedén meghaladja, mégsincs elválasztva földi létezésünktől. Ha megnyitjuk a helyes utakat befelé, akkor ez a béke itt és most érezhetővé válik.

A béke örök. Sohasem túl késő, hogy békénk legyen. Az idő mindig alkalmas erre. Életünket valóban gyümölcsözővé tehetjük, ha nem vagyunk elválasztva a Forrásunktól, ami az Örökkévalóság Békéje.

Csak akkor lehet békénk, ha teljesen felhagyunk mások bírálatával. Az egész világot teljesen a magunkénak kell éreznünk. Amikor mások hibáját figyeljük, belépünk az ő tökéletlenségükbe. Ez a legkevésbé sem segít nekünk. Elég különös, hogy minél mélyebbre merülünk, annál világosabbá válik számunkra, hogy mások tökéletlenségei a saját tökéletlenségeink, csak más testben és más értelemben. Ha azonban Istenre gondolunk, Részvéte és Istenisége kiterjeszti belső Igazság-látomásunkat. Spirituális megismerésünk teljességéhez kell eljutnunk, hogy az emberiséget egy családként fogadjuk el.

Sri Chinmoy

 

Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja

 

vissza>>