Mi az élet célja?

Mi az élet célja?

 

Az élet célja a belső isteniség kinyilvánítása. Az élet célja az, hogy Isten tudatos eszközévé, választott eszközévé váljunk. Az élet célja az, hogy kinyilvánítsuk azt a legmagasabb Igazságot, amit megtestesítünk. Először látnunk és éreznünk kell az Igazságot. Aztán fel kell fednünk, és ki kell nyilvánítanunk az Igazságot.

Az élet célja,
Hogy eggyé váljunk az Abszolút Igazsággal.
Ez az Abszolút Igazság
Isten a végtelen Részvét
És
Isten, a végtelen Megelégedés.

Az élet célja az, hogy tudatára ébredjünk a Legfelsőbb Valóságnak. Az élet célja az, hogy az Örökkévaló Lény tudatos kifejeződésévé váljunk.
Az élet fejlődés. A fejlődés a belülről jövő kibontakozás. Minden egyes élet maga egy világ. Valóban, minden egyes élet egy mikrokozmosz. Ami a hatalmas világegyetemben lélegzik, az lélegzik minden egyes egyénben is.
Az élet célja, hogy felismerjük Istent. A felismerés sohasem érkezik el ahhoz, aki tétlen. Meg kell fizetnünk érte az árat. Nincs más választás.
Először szeretnünk kell Istent, ha valóban szeretjük az életet, mert Isten nem csak a Forrás, hanem maga az élet Lélegzete. Isten szeretete semmibe sem kerül, de nagyon sokat ér. Elménk ismeri ezt az igazságot. Lelkünk megtestesíti ezt az igazságot.

Évezredekig
Öntudatlanul szerettem Istent,
De ettől a pillanattól
Tudatosan fogom szeretni Istent.

Sri Chinmoy

 

Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja

 

vissza>>