Isten Szeretete

Isten Szeretete

 

Isten szeret minket. Állandóan és feltétel nélkül szeret. Nem számít, hogy mit tettünk, mit teszünk vagy mit fogunk tenni, Ő mindig szeretni fog minket. Isten sokkal jobban szeret minket, mint saját magát. Ez nehezen hihetőnek tűnhet, ha gondolkodó és kételkedő elménket használjuk. De ha szerető és önátadó szívünket használjuk, akkor éreznünk kell, hogy Isten végtelenül jobban szeret minket, mint saját magát. Miért szeret minket ennyire? Azért, mert érzi, hogy álma nélkülünk beteljesületlen marad, valósága nélkülünk kinyilvánulatlan marad; nélkülünk Ő nem teljes.

Életünk során nagyon sokszor előfordult, hogy nyomorultul éreztük magunkat, mert hazudtunk, vagy becsaptunk valakit, vagy féltékenyek voltunk másokra. Miután valami rosszat teszünk, lelkiismeretünk előtérbe kerül, és nyomorultul érezzük magunkat. Átkozzuk és megpróbáljuk megbüntetni magunkat. De Isten irántunk való szeretete ugyanaz marad. Gyűlöljük magunkat a hibáinkért, de Isten még mindig szeret minket, és mindig is szeretni fog. Igazságérzetünk elítél minket, de Isten Részvét-ereje megbocsát nekünk, megvilágosít minket, és gyengeségünket erővé alakítja át. Isten akkor elégedett, amikor áldásteljes Mosolyával nekünk adja Részvét-áradatát, Törődés-égboltját és Szeretet-tengerét, hogy belenőhessünk az Ő tulajdon képmásába.

Isten szeret minket, és viszonzásul azt akarja, hogy mosolyogjunk, szeressünk és túlszárnyaljuk önmagunkat. Abban a pillanatban, amikor egy lélekteljes mosolyt ajánlunk fel Neki, Isten elégedett velünk. Abban a pillanatban, amikor egy cseppnyi szeretetünket felajánljuk Neki, Isten elégedett velünk. Abban a pillanatban, amikor túl akarjuk szárnyalni földhöz kötött tudatunkat, Isten elégedett velünk.

Az emberi szeretet állandóan megpróbál elkülöníteni és megosztani, de az a Szeretet, amit Istentől kapunk, mindig hozzáad és megsokszoroz. Isten az Ő Gyönyör-erejét használta, amikor teremtette a világot, és most Szeretet-erejét használja, hogy megoltalmazza a világot és tökéletességet hozzon a földre, az Ő teremtésébe.

Isten nekünk adja, amije van és ami Ő. Amije van, az a végtelen Béke, Fény és Üdvösség, és ami Ő, az az állandó Törődése – Törődése azzal, hogy kiszabadítson minket a tudatlanság hálójából, és Törődése a mi tökéletesítésünkkel. Isten szeret minket. Mi szeretjük Istent. Azáltal, hogy szeretjük Istent, győzelmet nyerünk ősrégi tudatlanságunk felett. Azáltal, hogy szeret minket, Isten tudatosan érezteti velünk, hogy örökös játékosok vagyunk, isteni játékosok az Ő Kozmikus Játékában.

Isten biztos, hogy szeret engem,
Nem számít, mit teszek éppen.
De biztos, hogy Isten végtelenül jobban
Fog szeretni,
Ha látja, hogy arról álmodom,
Hogy egy másik Isten lesz belőlem,
Olyan, mint Ő.

Sri Chinmoy

 

Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja

 

vissza>>