Isten személyes megközelítése

Isten személyes megközelítése

 

Mindenkinek megvan a saját felfogása Istenről. Ha valakit az elégít ki, hogy Istent, mint Fényt képzeli el, akkor neki teljesen igaza van, amikor Istenre, mint Fényre gondol. Lehet, hogy másvalakit csak az elégít ki, ha Istenre, mint rendkívül ragyogó lényre, mint egy csodaszép gyermekre gondol. Mindenkinek saját belső felfogóképessége, saját belső befogadóképessége szerint kell Istenre gondolnia.

Ha Istent egy bizonyos formában szeretnéd látni, akkor, ha a kedve szerint cselekedtél, feltétlenül abban a formában fog megjelenni előtted. Ha azt szeretnéd, hogy tulajdonságaival együtt lásd, akkor, ha a kedvére tettél, tulajdonságaival együtt mutatkozik majd előtted. Ha személytelen formájában szeretnéd látni, mint végtelen Békét, Fényt és Üdvösséget, így is meg tud jelenni. Isten több mint kész arra, hogy olyan formában álljon eléd, amely iránt a legnagyobb odaadást érzed.

A személyes Isten és a személytelen Isten ugyanaz az Isten. A személyes Isten testben fog hozzád jönni. Rendkívül ragyogó lesz, végtelenül szebb, mint a legszebb emberi lény a földön. Isten személytelen megjelenési formája az Ő végtelen Energiája, végtelen Fénye, végtelen Ereje. Amikor egy ember áll előtted, ő személyes. De abban a pillanatban, amikor bármilyen formában megmutatja neked erejét vagy képességeit, akkor az a megjelenési formája személytelen. Hasonlóképpen, Isten személyes is és személytelen is; formája van, és forma nélküli is. Ugyanakkor Isten túlhalad a formán és a forma nélkülin.

Személyes és személytelen,
Formával való és forma nélküli,
Isten, a Legfelsőbb
Mindent felölel.

Sri Chinmoy

 

Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja

 

vissza>>