Isten Akarata

Isten Akarata

 

Kérdés: Mi a véleményed: imádkozzunk-e Istenhez gyógyító erőért, ha egy közeli hozzátartozónk beteg?

Sri Chinmoy: Mondjuk, édesanyád beteg. Ha ahelyett, hogy azt mondanád: „Gyógyítsd meg anyámat, gyógyítsd meg anyámat”, képes vagy azt mondani, hogy „Isten Lábaihoz helyezem anyámat”, akkor a legjobbat cselekszed. Legjobb gyógyító erőd az lesz, ha anyádat Isten Lábaihoz helyezed, mert Ő tudja, mi a legjobb.

Amikor a saját akaratodat felajánlod Isten Akaratának, erőt nyersz, és ez az erő Isten érdekében kerül felhasználásra. Isten Maga fogja megmondani neked, hogyan használd fel. De ha megpróbálsz egyedül gyógyítani, lehet, hogy legjobb szándékod ellenére is ellenállsz Isten Akaratának.

Tegyük fel, azért imádkozol és meditálsz, hogy isteni erőhöz juss, hogy gyógyíthasd az embereket és segíts a világon. Azt mondod: „Mint egy teve, a világ összes terhét a vállamon akarom cipelni.” De ha a teve nem megvilágosult, hogy is tudna másoknak segíteni, hogy elnyerjék a megvilágosodást?

Futsz a célod felé. Ha arra kéred Istent, hogy adjon neked valamit, ezzel csak még egy dologra teszel szert, amit cipelned kell, és lehet, hogy ez lelassít téged. Ha a megvilágosodás a célod, csak a célodra gondolj, és semmi másra.

De ha egy betegség gyógyításának módja magától, belülről jön, és nem kell hozzá igénybe venned szellemi erődet vagy akaraterődet, akkor fel sem merül az ego, a büszkeség vagy a hiúság kérdése. Ha a meditációdban hirtelen belső fényt látsz, és ebben a fényben megkapod a gyógymódját valamilyen végzetes betegségnek, akkor természetesen képes leszel felajánlani ezt a belső megvilágosodást az egész világnak. De az a legjobb, ha előtte megvilágosodást nyersz. Csak akkor fogod Istent az Ő saját módján szolgálni. Másként időnként Istent szolgálod az Ő saját módján, máskor pedig saját egodat táplálod.

Ahhoz, hogy megtudjuk, mi Isten Akarata,
Táplálnunk kell magunkban az istenit,
És meg kell világosítanunk magunkban az emberit.

Add át akaratodat Isten Akaratának.
Látni fogod, hogy
Minden csalódásod
Elképzelhetetlen erővé alakul át.

Sri Chinmoy

 

Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja

 

vissza>>