Hogyan beszéljünk Istennel?

Hogyan beszéljünk Istennel?

 

Isten mindenhol van. De ha nem látjuk, vagy nem érezzük Őt a szívünkben, akkor sehol sem fogjuk meglátni. Először magunkban, belül kell meglátni őt, és belül, a szívünkben szólnunk Hozzá. Csak akkor leszünk képesek Istent meglátni, és Vele beszélni.

Tudatlanságban élünk. Ezért érezzük azt, hogy Isten valahol máshol van. De ha mélyen magunkba merülünk, ha felismerjük a Legmagasabbat magunkban, akkor látni fogjuk, hogy a mi tudatunk egy Isten Tudatával. Most még egyetlenegy emberi lény sem merné soha azt mondani, hogy ő és Isten egyek, mert tudja, hogy az ő tudata kicsi, behatárolt, korlátozott. De amikor Krisztus azt mondta „Én és Atyám egyek vagyunk.”, teljesen tudatában volt annak, hogy az ő tudata és Isten tudata teljességgel egyek.

Lélekteljes könnyeket kell ontanunk, ha tudatosan meg akarjuk testesíteni a Legfelsőbbet, és ha be akarjuk teljesíteni és kinyilvánítani Őt földi létezésünk minden pillanatában. Amikor egy gyermek sír, az anyja futva jön. Hasonlóképpen, amikor szívünk legbelső zugából sírunk, örök Atyánk, a Legfelsőbb futva jön, hogy tápláljon minket, hogy megvilágosítson minket, hogy a túlvilág Arany Partjára vigyen minket.

Az Igazság Hangja
Csak akkor fog hozzánk szólni,
Amikor szívünk
Megszentelt tartállyá válik.

Sri Chinmoy

 

Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja

 

vissza>>