Halhatatlanság és Örökkévalóság

Halhatatlanság és Örökkévalóság

 

Kérdés: Sokan azt mondják, hogy ez a korszak a végéhez közeleg, és a világ hamarosan véget ér. Kíváncsi volnék, te mit mondasz erről.

Sri Chinmoy: Biztos vagyok benne, hogy gyerekkorod óta hallod, hogy közeledik a világvége. Nagyapáinknak is ugyanezt mondták. A világ nem csak egy aprócska hely. Nem fog teljesen elpusztulni. Lehet, hogy a világ egy részét elpusztítja egy földrengés vagy valami katasztrófa, de az egész világ, mint olyan, nem fog elpusztulni. Az emberi törekvés nem fog véget érni.

Lehet, hogy az emberi törekvés hol leszáll, hol felszáll, de végül felemelkedik. Ha valaki elfárad hegymászás közben, akkor pihenő idejében lehet, hogy egy kicsit lejjebb ereszkedik. De amikor újra ösztönzést érez, újra felmegy, és végül el fogja érni a Legmagasabbat.

A világ nem fog véget érni, mert az emberi törekvés nem ér véget. Lehet, hogy az emberi törekvés egyik nap nagyon forró, másik nap pedig csak langyos, de ha egyszer elindult bennünk, el fog vinni minket a legmagasabb Abszolúthoz. Nem lesz elégedett addig, amíg Célját el nem éri. Addig, amíg az emberi törekvés létezik a föld-atmoszférában, ez a világ sohasem fog teljesen elpusztulni.

Törekedj lélekteljesen és fáradhatatlanul.
Látni fogod, hogy
Az idő halált osztó keze
Átalakul
Az idő életet árasztó szívévé.

Sri Chinmoy

 

Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja

 

 

vissza>>