A kislány ajándéka Istennek

A kislány ajándéka Istennek

 

Egyszer egy kislány így szólt az édesanyjához: – Anya, jön a karácsony. A Jézuska karácsonykor minden évben annyi ajándékot ad nekünk. Mondd meg, kérlek, honnan veszi azt a sok ajándékot a gyerekeknek?

– A Jézuska azt mind Istentől kapja – felelt az anya.

– Istentől? – álmélkodott a kislány. – Anya, ez azt jelenti, hogy nekünk is kell adnunk valamit Istennek.

– Istennek nincs szüksége semmire – válaszolta az anya.

– Hogy lehet az? – csodálkozott a kislány. – Isten a Jézuskának adja az ajándékokat, a Jézuska pedig mindent nekünk ad. De te azt tanítottad, hogy ha valakitől kapunk valamit, adnunk kell neki valamit cserébe. Mivel Isten olyan sok mindent ad nekünk, adnunk kell valamit Istennek.

– De hát mit tehetnénk? – fontolgatta az anya. – Hogy adhatnánk bármit is Istennek? Nem látjuk Őt. De egészen biztosan Isten ad mindent a Jézuskának a gyerekek számára.

– Anya, van egy ötletem! Azt mondtad nekem, hogy Isten a templomban van, az oltáron. El akarok menni, és adni akarok egy ajándékot Istennek. Egyetlen dollárom van, és ezt a dollárt Istennek akarom adni.

– Nagyon jó! – dicsérte az anya.

– Most elmegyek a templomba – folytatta a kislány –, és az oltárra teszem ezt a dollárt. Biztos vagyok benne, hogy Isten eljön, és elveszi a pénzemet. Holnap reggel megnézem, hogy elvitte-e a dolláromat.

– Egészen biztosan elviszi! – mondta az anya. – Mi nem látjuk Istent, de Ő lát minket. Miután a dollárodat az oltárra teszed, Isten este eljön, és titokban megáld téged minden Szeretetével és Törődésével. Azután elviszi magával a dollárt.

A kislány az oltárra tette a dollárját. Másnap reggel boldogan, és lelkesen ment a templomba, hogy lássa, Isten elvette-e a dollárt.

Az anya nagyon aggódott. – Mit tehetnék? – Elkezdett imádkozni Istenhez: – Valakinek el kell vennie a pénzt. Különben a gyermekem szomorú lesz, és elégedetlen, mert azt gondolja majd, hogy nem fogadod el a pénzét! Annyi ajándékot kap a Jézuskától, a Jézuska pedig Tőled kap mindent. Igazán szeretné, hogy elfogadd szívből jövő kis adományát.

Az anya rendkívül aggódott. Egyre csak imádkozott, és imádkozott.

Isten meghallgatta az anya imáit, és egy pap képében jött el. Korán reggel, a pap rápillantott az oltárra, és nagyon meglepődött. – Ki tett egy dollárt ide az oltárra ilyenkor? – kérdezte magában. Azután elvette a dollárt, és betette a templom adománygyűjtő perselyébe.

Az anya elvitte a lányát a templomba, a kislány pedig örömében ugrándozni kezdett, amikor látta, hogy Isten eljött, és elvette a dollárját.

– Mondtam neked! – szólt az anya. – Mi nem látjuk Istent, de Ő egész biztos, hogy meghallgatja az imáinkat. Te Istennek adtad a dollárodat, Ő pedig eljött, és elvette. Isten nagyon elégedett veled, és nagyon büszke rád.

Sri Chinmoy

 

Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja

 

vissza>>