Isten Könyörület-ereje

Isten Könyörület-Ereje

 

Egy fiatalasszony keservesen sírt és zokogott a férje holtteste fölött, akit kígyó mart meg. Az indiai hagyományok szerint, ha valaki kígyómarásban hal meg, a testét nem lehet elhamvasztani, hanem be kell dobni a vízbe. A férfi rokonai tehát lehozták a holttestet a folyó partjára, a feleség azonban keservesen zokogott, és nem akarta, hogy a testet bedobják a vízbe. Egyszer csak megjelent Troilanga Szvámi. Mindenki tudta, hogy ő nagy spirituális mester. Vett egy kis agyagot és iszapot a Gangeszből, és a férfi testének azon pontjára helyezte, ahol a kígyó megmarta, majd egy kicsit megmasszírozta.

Ezután Troilanga Szvámi beugrott a folyóba. Pár perc múlva a férfi kinyitotta a szemét, körülnézett, és megkérdezte, miért vitték őt oda. Aztán a férfi és az asszony elment a maga útjára.

 

Magyarázat

A halál valóban erős, de a spirituális erő végtelenül erősebb. Emlékezteti a halált arra, hogy a halál nem jelölheti az élet végét, mert Isten Akarata az, hogy az élet örökké folyjon a halálban és a halálon keresztül. Ebben a történetben Isten Könyörület-Ereje erősebbnek bizonyult Isten Igazság-Erejénél.

Sri Chinmoy

 

Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja

 

vissza>>