Előző életek feltárása

Előző életek feltárása

 

Kérdés: Egy spirituális mester (amilyen te is vagy) a reinkarnáció létezéséről hogyan győzhet meg másokat, olyanokat, akik nem hisznek az újjászületésben?

Sri Chinmoy: Ha valaki megkérne, hogy bizonyítsam be neki, hogy volt korábbi élete – még ha nem is hisz az újjászületésében –, képes lennék erre. Megkérném, hogy pár percet meditáljon velem, behatolnék a tudat-alattijába, és előhoznám előző életének emlékképeit. Olyan mértékben hoznám felszínre korábbi életét, elmúlt cselekedeteinek emlékét, hogy az eleven, valós élményként jelenne meg neki. Elég sokszor megtettem ezt New Yorkban. Néha helyesebb eltitkolni az előző életeket, és ilyenkor nem is mondom el ezeket.

Egyik odaadó tanítványom egyszer előző életeiről faggatott. Elmeséltem neki, hogy előző életében tengerész volt Japánban. Azt mondtam, menjen legbelülre, hogy lássa ezt. Még be sem fejeztem mondatomat, máris önmaga elé idézte múltját és látta, hogy tengerész volt. De azok esetében, akik ingerültek lesznek, és azoknál, akik nem hisznek nekem, amikor az újjászületésről beszélek, meg kell fontolnunk, vajon megéri-e meggyőzni őket múltjukról. Ha elégedettek saját elképzelésükkel, miszerint nincs újjászületés, hagyjuk őket meg hitükben. Végül is ki veszíthet ezen?

Egyszer egy fiatal fiú, aki nem volt tanítványom, megkérdezett előző életéről. Elmondtam neki, hogy Németországban élt, és repülőgép-szerencsétlenségben halt meg. Erre azonnal közölte, hogy hároméves kora óta nagy csodálója Hitlernek. Német könyveket és német verseket olvasott gyermekkorától kezdve. De ez az információ egyáltalán nem gazdagította spirituálisan. Kíváncsi volt, és én kíváncsiságát elégítettem ki, nem spiritualitását. Így legtöbb esetben inkább nem tárom fel az érdeklődőnek előző életét.

Sri Chinmoy

sorsnavishop banner

Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja

vissza>>