Spirituális példakép állítása

Spirituális példakép állítása

 

A gyerekek úgy érzik, hogy amit szüleik csinálnak, az mindig a legjobb, így gyakran pontosan olyanokká válnak, mint a szüleik. Ha a szülők szeretnek valamit, a gyerek is azonnal szeretni fogja azt. Ha a szülőnek van néhány jó barátja, spirituális barátja, a gyerek is azonnal barátjukká válik. Kezdetben a gyerekek megpróbálják utánozni szüleiket. Tehát a szülőknek kiváltképpen a gyermekeik előtt helyesen kellene viselkedniük. Ha a szülők helytelenül viselkednek, tönkreteszik gyermeküket. Ha a szülők hazudnak, vagy rosszat cselekednek, a gyerekek követik példájukat.

Ha korán reggel felkelsz imádkozni és meditálni összetett kezekkel, néhány napig még mélyen alszik gyermeked. De hamarosan megcsapja őt a versengés friss szele. Ha az anyja vagy apja meditál, miért ne csinálhatná ő is? Akkor a gyermek majd leül melléd, és veled meditál. Legjobb példa a szülő élete. A szülő élete a gyermek eszménye.

A leghatékonyabb spirituális segítséget akkor nyújtod nekik, ha tökéletes életvitelt folytatsz úgymond: cselekedve és nem prédikálva. Ha meg akarod határozni a gyereknek, mit tegyen, neked kell azt először megtenned.

Sri Chinmoy

 

Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja

 

vissza>>