Istent látni gyermekedben

Istent látni gyermekedben

 

Szülőként teljességgel érezned kell, hogy gyermekeid azért drágák számodra, mivel Isten ott van bennük. Amellett érezned kellene, hogy te is kedves vagy gyermekeidnek, mert Ő benned is ott van. Miközben gyermekeddel beszélgetsz és próbálod szabályozni életét, érezned kell benne az élő Isten jelenlétét. Hogy megérezhesd Isten jelenlétét gyermekeidben, először saját magadban kell azt megérezned. Ha fenntartod magadban saját isteniséged érzetét, akkor mindegy, ki áll előtted, az a valaki saját isteni lényed kivetítése lesz.

Spirituális szempontból azonban nagyon fontos, hogy próbáld Istent meglátni gyermekeidben. Amikor beszélsz velük, érezd, hogy szeretetedet ajánlod fel a bennük lévő Belső Vezetőnek. Mikor bölcsességgel látod el őket, érezd, hogy közted és gyermekeid közt van Valaki, aki a híd szerepét tölti be. Szereted a legdrágábbjaidat, mert érzed, hogy Isten örök szeretete él benned és bennük. Részvétet mutatsz gyermekeidnek, mert az örökkévaló könyörület Forrása benned van.

Minden tevékenységedben érezned kell, hogy lélekteli szolgálatod fényét ajánlod fel a gyermekeidben jelen lévő Legmagasabbnak.

Sri Chinmoy

 

Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja

 

vissza>>