Gyermekek kérdései

Gyermekek kérdései

 

Hol él Isten?

Sri Chinmoy: Mindenhol, de legkönnyebben szíved szobájában találhatsz rá. A legtöbb idődet te is saját szobádban töltöd. Ha valaki meg akar látogatni, belép oda, és megtalál. Hasonlóan, Isten legtöbb idejét a szív-szobában tölti. Ha belépsz oda, nagyon könnyen találkozhatsz vele. Igaz, hogy mindenhol ott van, de jelenléte a szív-szobában látható és érezhető legerőteljesebben.

Képes vagyok érezni Istent a szívemben, de hogyan lehet, hogy nem tudom elmagyarázni?

Sri Chinmoy: Isten önmagát magyarázza, ezért nem tudod leírni Őt. Nincs szüksége magyarázatra. Önként fedi fel és tárja szemed elé magát, ezért nincs szükség magyarázatra.

Mi a Mennyország?

Sri Chinmoy: A Mennyország ott van, ahol határtalan szeretetet és örömöt találsz. A Mennyország a lelkedben van. És hol van a lelked? A szívedben. Hogy a szíved hol van? Ott benned.

Eljutok majd Istenhez?

Sri Chinmoy: Természetesen. Tőle jöttél, és hozzá térsz vissza. Egy különleges üzenettel érkeztél a földre: elmondani mindennek és mindenkinek a világon, hogy Isten milyen kedves, szép és jó. Ha elmondtál mindent, amit el kellett mondanod, visszatérsz Hozzá.

Élhetnék a szüleim helyett Istennel?

Sri Chinmoy: Igen, megteheted ezt. Habár Isten a Mennyben van, megtalálod Őt a földön is édes-anyád és édesapád alakjában. Úgy érzi, ha szüleiddel élsz, akkor Vele vagy. Két háza van. Most azt akarja, hogy abban a házában élj, amelyik itt van a földön, amelyikben a szüleid laknak. A másikat csak most építi, még nincs teljesen készen. Amikor befejezi, megkér majd rá, hogy abban a házában élj.

Sri Chinmoy

 

Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja

 

vissza>>