A gyermek virág-szíve

A gyermek virág-szíve

 

A gyermek virág-szíve isteni szív. Ha a külső világban maradunk, a gyerekeket hétköznapi emberi lényeknek látjuk, de ha befelé tekintünk, azonnal észrevesszük, hogy a gyermekek megtestesítik az összes isteni tulajdonságot. Ekkor igazi csodának látjuk őket isteni eszközöknek, Isten virágainak.

Különösen a szülőknek kell gyermekeikre így tekinteniük. Ha a szülő érzi, hogy gyermeke Isten virága, akkor nemcsak érezteti ezt gyermekével, de bele is növeszti őt abba. A szülő az, akinek kezdettől fogva látnia kell a nagyszerűséget gyermekeiben, és láttatnia kell ezt velük, magukban is. Ez a szülők legfőbb szerepe. Nem elég, ha eteti, ruházza és iskolába járatja gyermekeit. Nem! A szülőnek vállalnia kell a felelősséget, hogy gyermeke isteni tulajdonságait a felszínre hozza.

Minden gyerek megközelíthető spirituálisan, és így is kell őket megközelíteni. Végtelenül könnyebb őket lelkileg elérni, mint bármilyen más módon, mivel a gyermekek nem mások, mint az Igazság, Fény és Öröm Istenének felajánlandó gyönyörű, friss virágok.

Sri Chinmoy

 

Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja

 

vissza>>