Álmaink jelentése

Álmaink jelentése

 

Kérdés: Mi a legjobb mód arra, hogy megtudjuk álmaink jelentését?

Sri Chinmoy: Az álmok valódi jelentését nagyon nehéz megadni. Ahogy van hét magasabb és hét alacsonyabb világ, ugyanúgy sok álomvilág is létezik. Ha valaki egy bizonyos világban lát egy álmot, annak a jelentése ott egy valami, de ha ugyanezt egy magasabb álomvilágban látja, az teljesen más eset. Az egyes síkokat kellően ismerni és érteni kell. Minden sík sajátos módon kínálja az igazságot.

Az álmokról rengeteg könyvet írtak. Mindegyiknek megvan a maga módja az álmok magyarázatára. Ha az álmok értelmezéséhez könyveket olvasol, minden könyv más jelentést fog adni ugyanahhoz az esethez. Az álmoknak nem lehet mindenkor érvényes magyarázata, mert tudnunk kell, hogy melyik síkról származik az álom.

Ha nincs spirituális tanítód, mélyen magadba kell merülnöd, hogy megtudd az álom valódi jelentését. Próbáld meg saját létezésedet az álmon belül érezni; próbáld meg azt érezni, hogy benn vagy magában az álomban. Aki naponta meditál, nem fogja ezt nehéznek találni, mert ha rendszeresen meditálunk, kitágítjuk tudatunkat. Ha nem kapod meg a jelentést sem belülről sem spirituális tanítódtól, a legjobb, ha tovább törekszel. Eljön majd az idő, amikor vagy találsz egy mestert, aki segíteni tud neked, vagy belső lényed megmagyarázza neked álmaid jelentését.

Sri Chinmoy

 

Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja

 

vissza>>