Ha nagy akarsz lenni

Ha nagy akarsz lenni

 

Ha nagy akarsz lenni, akkor azzal legyél elfoglalva, hogy megtanulj mindent – mindenben mindent és mindenről mindent. Ha jó akarsz lenni, akkor azon szorgoskodj, hogy elfelejts mindent, amit a vágyak világában tanultál, és megtanulj mindent a törekvés világában.

Ha csak a megvalósítás világában akarsz lenni, nem pedig a vágyak világában, sem pedig a törekvés világában, akkor nem kell tanulnod semmit, és nem is kell elfelejtened semmit. Csak azzá kell válnod, amivé válni akarsz. Hogyan válhatsz azzá, amivé válni akarsz? Ezt csak akkor tudod megtenni, ha érzed, hogy te egyedül nem tudod magad azzá tenni, amivé válni akarsz. Nincs emberi erő, mely ezt meg tudná tenni. Csak a fentről leszálló Kegyelem által teheted azt, amit tenni akarsz, és válhatsz azzá, amivé válni akarsz.

Hogyan kapod meg ezt a Kegyelmet? E Kegyelmet úgy kaphatod meg, ha minden pillanatban a hála szeretetteljes könnyeit hullatod a Legfelsőbbnek azért, amit végtelen Jóságából megtett érted, és azért is, amit végtelen Jóságából nem tett meg. Isten végtelen Jóságából sok dolgot megadott neked azért, hogy a benned lévő isteni boldog lehessen. Ugyanakkor sok dolgot nem adott meg a saját javadért. Folytonos hálát kell érezned azért is, amit megadott neked, és azért, amit nem adott meg neked. E hálán keresztül elkerülhetetlenül meglátod Őt, megérzed Őt, és eggyé válsz Vele Istenségének mindent felölelő Életében.

Sri Chinmoy

 

Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja

 

vissza>>