Erős ellenszer

Erős ellenszer

 

Sokszor azért nem tudjuk legyőzni a gyengeségeinket, mert valójában dédelgetjük őket. Külsőleg el akarunk pusztítani minden gyengeséget, amit csak látunk magunkban, de belsőleg, titokban élvezzük őket. Ebben a pillanatban ellenségünknek tekintünk egy bizonyos gyengeséget, de a következő pillanatban a barátunknak tekintjük. Külső életünkben gyengeségünk kínoz bennünket, de belső életünkben öntudatlanul, nem tudatosan, de dédelgetjük ezt a gyengeséget.

Akkor hát miképp tudunk megküzdeni ezzel a helyzettel? Úgy, ha a lélekben maradunk, és nem engedjük, hogy a sötét erők belénk hatoljanak. Hogyan maradhatunk a lélekben? Tisztaságunkkal és állandó éberségünkkel. Mint az őrt álló katona, ott kell állnunk szívünk ajtaja előtt, és meg kell akadályoznunk az istentelen erők behatolását. Csak az isteni erőket – a békét, a fényt, az üdvösséget és a gyönyört engedjük belépni. Akkor meglátjuk, hogy az önengedékenység élete félreáll az önmegvalósítás és beteljesülés életének útjából.

Van-e valami más, ami kigyógyíthat gyengeségeinkből? Van egy orvosság, egy ellenszer, ez pedig szeretet-erőnk. Ki iránti szeretet-erőnk? Nem egy ember iránti szeretet-erőnk, hanem Forrásunk iránti, aki nem más, mint Isten. Minél inkább megerősítjük Isten, a Forrásunk iránti szeretetünket, annál könnyebb lesz számunkra legyőzni gyengeségeinket.

Sri Chinmoy

 

Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja

 

vissza>>