A legfelsőbb Valóság hősei

A legfelsőbb Valóság hősei

 

Mi is a kereső? A végtelen Fény és az örök Igazság keresője lélekteljesen és tudatosan elfogadta a spirituális életet. A valódi kereső, az őszinte kereső egy isteni hős, olyan valaki, aki Istenre meditál, és akinek saját tudata fokozatosan olyan szintre fejlődik, hogy állandóan és mindenütt érzi Isten Jelenlétét. Kötelességének érzi, hogy feltárja Isten Jelenlétét, azt a Jelenlétet, amit saját szemével és szívével lát és érez.

Az igazi keresőnek harcolnia kell a tornyosuló sötétség ellen, hogy Isten Akaratát itt a földön beteljesítse. Máskülönben mindig tátongó szakadék marad a föld és a Menny között. Földünket Mennyországgá kell alakítani – az öröm, a béke, az üdvösség és a gyönyör lakhelyévé. Imánkkal és meditációnkkal megpróbálunk Fentről fényt hozni a lényünkbe, hogy szenvedésünket örömmé és sötétségünket fénnyé alakíthassuk.

Mindig bátornak kell lennünk. Az Isteni bátorság veleszületett jogunk. A legfelsőbb Valóság hősei vagyunk, akik arra lettek kiválasztva, hogy küzdjenek a tornyosuló, mindent beborító és fenyegető tudatlanság-éjjel.

Sri Chinmoy

 

Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja

 

vissza>>