Spirituális gyógyítás

Spirituális gyógyítás

 

Kérdés: Mit gondol a gyógyításról a spiritualitás tükrében?

Sri Chinmoy: Szeretnék szólni néhány szót arról, mit gondolok a gyógyításról spirituális szempontból. A gyógyítás különleges figyelmet és egyben különleges megbecsülést érdemel a spiritualitástól. A közönséges gyógyító azért gyógyít, hogy hírnévre tegyen szert, vagy mert belső kényszert érez, hogy segítsen az emberiségen. A spirituális ember azonban csak akkor gyógyít meg valakit, ha Isten erre megkéri, vagy ha személyes engedélyt kap erre Istentől.

Amikor egy közönséges gyógyító gyógyít valakit, a kezelt ember betegsége gyakran megtámadja őt. Gyakran találkozom olyanokkal, akik gyógyítottak, és maguk váltak annak a betegségnek az áldozatává, amit valaki másban meggyógyítottak. Egyesek bele is halnak az így szerzett betegségekbe.

A spirituális emberek azonban lelkük fényével gyógyítanak. Lelkük fényével belépnek a betegségben szenvedő ember lelkébe, és úgy gyógyítják őt meg, hogy nem kötődnek hozzá. Életükben és életükön keresztül szakadatlan kozmikus áramlás van, és ez a kozmikus áramlás betegükbe is belép. Azután az egész olyan, mintha a fény átitatná a szenvedő ember egész testét. Tehát a spirituális ember csak akkor gyógyít, ha az Isteni őt erre utasítja, vagy ha különleges engedélyt kap az Istenitől. Azután teljesen eggyé válik a szenvedővel, és lelke egységénél fogva lelke fényével meggyógyítja őt.

Sri Chinmoy

 

Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja

 

vissza>>