Aforizmakártyák

A szív bölcsessége – színes aforizmakártyák

 

 

két sorozat – 1 sorozat tartalma: 27 db kártya

Színes aforizmakártyák, melyek Sri Chinmoy színes és élettel teli Jharna-Kala festményei mellett mindennapra szóló bölcsességeket tartalmaznak.

Kétféle csomagban két különböző kártyasorozat kapható (2×27 különböző kártya (9×5cm) dobozban). Kedves ajándék akár önmagában, akár más ajándék mellé helyezve, hogy örömet szerezzünk, hogy a szív bölcsessége kísérjen minket és szeretteinket.

Sri Chinmoy képzőművészetéről bővebben

Sri Chinmoy festészetét a “Jharna-Kala” névvel illeti, ami bengáli nyelven “forrás-művészetet” jelent. A név az alkotókészség természetes forrására utal, amelyet a meditáción keresztül tapasztal és a formák és anyagok széles skáláján megjelenő festményeinek elképesztő sokaságán keresztül tár fel és fejez ki.

1991 decemberében Sri Chinmoy elkezdett madarakat rajzolni, amelyek a lélek szabadságát jelképezik. Azóta az “Álom-Szabadság Béke-Madarak” címen futó folyamatosan gyarapodó rajzsorozatnak több millió tagja van.

Sri Chinmoy gyorsan és spontán módon rajzol és fest, meditatív tudatban. A miniatúrától a freskóig változó méretű misztikus, gyakran absztrakt műveit a stílusok és az alkalmazott technikák sokszínűsége jellemzi. Máig több ezer festményt és több millió rajzot készített, amelyekből világszerte rendeztek kiállításokat.

“Amikor rajzolok, általában igyekszem szemlélődő állapotban lenni. Próbálom az elmémet olyan üresen és olyan nyugodtan tartani, amennyire csak lehetséges. A külső elme olyan, mint a tenger felszíne. A tenger felszínén fodrozódnak és csaponganak a hullámok, minden csupa kavargás. De ha mélyre lemerülünk, ugyanaz a tenger csupa béke, nyugalom és csendesség; és ott megtaláljuk az alkotókészség forrását.” – Sri Chinmoy

 

Sri Chinmoy könyvei itt kaphatók

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja

 

Bővebben: www.srichinmoyart.hu

 

 

 

Kártyák a sorozatokból

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja