Idő és tér legyőzője

Idő és tér legyőzője

 

Sjáma Csaran Láhirí indiai spirituális mester volt, és irodai tisztviselőként dolgozott. Egyik héten észrevette, hogy a főnöke, aki angol volt, nagyon szomorú és levert. Láhirí megkérdezte, mi bántja. A főnök elmondta, hogy a felesége nagyon beteg, és kórházban van Angliában, és hogy semmi hírt nem hallott se róla, se a családjáról.

– Átmegyek a másik szobába, és meditálok – javasolta Láhirí. – És akkor elmondom a híreket.

A főnök rámosolygott a fiatal alkalmazottra. Értékelte ugyan a jó szándékát, de nem hitt Láhiríban. Úgy gondolta, ahhoz, hogy valaki ilyet tegyen, nagy spirituális mesternek kell lennie, és kivételes okkult erőkkel kell rendelkeznie. És tudta, hogy Láhirí csak egy alázatos fiatal hivatalnok.

Tizenöt perccel később Láhirí kijött a szobából, és így szólt a főnökéhez: – Két vagy három nap múlva levelet fog kapni a feleségétől. Jól van. Nem kell aggódnia. – Még a levél tartalmát is elmondta a főnökének.

Három nap múlva valóban megérkezett a levél, és pontosan arról szólt, amit a hivatalnok elmondott. De a történetnek itt még nincs vége. A főnök felesége néhány hónap múlva Indiába utazott. Egy nap ellátogatott a férje irodájába. Amikor meglátta Láhirít, meglepetésében tágra nyíltak a szemei.

– Hogy lehet, hogy ez az ember itt van? – kérdezte a férjét. – Láttam őt a halálos ágyamnál a kórházban. Rám nézett, mosolygott, és utána meggyógyultam.

A férj és mindenki, aki az irodában jelen volt, megdöbbent.

Sri Chinmoy

 

Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja

 

vissza>>