Emberi életünk tökéletesítése

Emberi életünk tökéletesítése

 

 

Emberi életünk tökéletesítéséhez lelkünk gyönyörére van a legnagyobb szükségünk. Ha a testben élünk, a vágyak tornyosuló felhői természetesek, szükségszerűek és elkerülhetetlenek. Ha a lélekben élünk, a törekvés örökké felszálló lángja természetes, szükségszerű és elkerülhetetlen.

Ha a lélekben élünk, önkéntelenül kifejlesztjük Istent. Békéje, Üdvössége és Hatalma a miénk lesz, teljesen a miénk. Belenövünk spirituális tökéletességünkbe. E tökéletesség egyszerre isteni örökségünk egy emberi testben, és mennyei jogunk a föld sarában.

A bennünk lévő emberinek a lélek oltalmazó szárnyai alatt kell élnie. A bennünk lévő isteninek a lélek szárnyaival kell szállnia és szállnia a Túlvilág felé. A bennünk lévő emberit végül át kell alakítanunk. A bennünk lévő istenit végül ki kell nyilvánítanunk.

Mindent Istentől várunk. Ez tökéletesen jó és teljesen indokolt, mert ki más tudna beteljesíteni minket mind a Mennyben, mind a földön? Isten a mi Arcunk belül; Isten a mi Mosolyunk kívül.

Isten dönt el mindent bennünk, általunk és értünk. Ő teljesen feltétel nélküli és végtelenül odaadó. Őt szolgáljuk. Önfelajánló szolgálatunk leplezi le Őt.

Az ember teljesítménye egy legteljesebben páratlan csoda.

Isten teljesítménye Végtelenségének és végességének egyesülése.

Lám, Isten lelepleződött, és az ember halhatatlanná lett!

Sri Chinmoy

 

Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja

 

vissza>>