Az értelem

Az értelem

 

 

Ó, Lélek, az értelmed vagyok. Hatvanéves vagyok. Tanulnom kell tőled.

„Láss jót!”

Ó, értelmem, nincs földi lánc, mi téged megbéklyózhatna. Mindig szárnyalsz. Nincs emberi gondolat, mi téged korlátozhatna. Örökké mozgásban vagy.

Ó, értelmem, nehéz neked hinned lelkem állandó beteljesülésében. És nehéz nekem elhinnem, hogy arra ítéltettél, hogy a dühös kételyek örök áldozata légy. Ó, jaj, elfeledted! Elfeledted az arany titkot: „A Csend-Teremben maradni annyi, mint kinyitni a Beteljesülés-Kaput.”

Ó, értelmem, hatalmas a felelősséged. Örömére kell lenned feljebbvalóidnak: a szívnek és a léleknek. Csakis leglelkesebb csodálatoddal tudod meghódítani a szívet. Csakis legmélyebb hiteddel tudod meghódítani a lelket. Alárendeltjeidnek is kedvére kell tenned: a testnek és az életerőnek. Csakis tiszta törődéseddel tudsz a testnek örömöt szerezni. Csakis őszinte bátorításoddal tudod segíteni az életerőt, hogy eltéríthetetlenül a jó, és ne az élvezetek felé fusson.

Ó, értelmem, rettenetesen szükségem van rád, hogy benned időzzek, vagy hogy túlmenjek rajtad. Látsz, és ezáltal óvod a bennem lévő fizikait. Szolgálsz, ekképp leleplezed a rajtam túl lévő spirituálist.

Ó, értelmem, dobd félre hosszan őrizgetett, száraz ésszerűséged! Köszöntsd az örökké új hitet! Birtokold a lelkiismeret csupasz pallosát! Arra rendeltettél, hogy messze föléemelkedj a félelem viharainak. Ne maradj tovább a halál magad alkotta komor árnyaiban! Öltsd magadra az egyszerűség, az őszinteség és a tisztaság arany palástját! Ne engedd a hitetlenség viharának, hogy kioltsa felszálló belső lángod! Tiéd a koncentráció nyila. Tiéd a szikrázó intuíció talaja. Tiéd a határtalan béke.

Nézd a Supreme-ot! Ő megkoronáz téged, ó, értelmem, az Ő végtelen Nagylelkűségének babérjával.

Sri Chinmoy
vissza>>

 

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy spirituális útja