A test

A test

 

 

Ó, Lélek, a tested vagyok. Harminchat éves vagyok ma. Tanulni vágyom tőled.

„Tégy jót!”

Ó, testem, a Supreme ajándéka vagy. Kimeríthetetlen képességeket rejtesz mélyen magadban. Téged félreérteni annyi, mint félreérteni Isten választott eszközét.

Nem akarod, nem tudod és nem szabad meghódítanod a világot széltében-hosszában fizikai erőddel. Ajánld fel növekvő szívedet a szíveknek távol és közel. Ajánld fel ragyogó lelked a lelkeknek körös-körül, lent és fent. Csakis így válhatsz Isten Mindenségének meghódítójává és birtokosává.

Ó, testem, mindig hívd a lelked, hogy vezessen. Sosem fog az eseménytelen élet egyhangúsága gyötörni. Tied lesz a villámgyors, szüntelen haladás – felfelé a Legmagasabbra, befelé a Legmélyebbre, előre a Legmesszebbre.

Dalold, dalold az Üdvösség dalát a Halhatatlanságban! Lélegezd, lélegezd a Tudat leheletét a Halhatatlanságban! Éld, éld a Létezés életét a Halhatatlanságban!

Halál? Nem szabad meghalnod. Mert halálod hatalmas veszteség lesz az emberiségnek, és még nagyobb az Isteniségnek. Küzdj, ó, testem, küzdj a végsőkig a tudatlanság ellen. Soha ne engedd a tudatlanságnak, hogy elborítson téged, külső köpönyeged. Fájdalmas erőfeszítéseidet siker koronázza majd.

Ó, én testem, Isten veled örökre. Minden földi éved millió beteljesítő évet hozzon számodra.

Isten, az Örök Álmodó rajtad keresztül és veled álmodik. Isten, az Örök Valóság érted, veled és benned él.

Sri Chinmoy

 

Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy spirituális útja

 

vissza>>